İNOVASYON Rüzgarı İstanbul' da Esti...

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Ekonomi Bakanlığı desteğinde, Arçelik AŞ, Sabancı Holding, Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve Türk Hava Yolları (THY) stratejik ortaklığında bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Türkiye İnovasyon Haftası" sona erdi. İstanbul'da 3 gün boyunca yaklaşık 40 bin kişinin katıldığı İnovasyon Haftasında, Hollanda ise partner ülke olarak yer aldı.

Astrofizikçiler, robotikuzmanları, dijital eğlence ve medya içerik üreticileri, yazarlar, tasarımcılar,yurtdışında üst düzey görevlere gelmiş Türk vatandaşları, pazarlama uzmanları veakademisyenlerin katıldığı etkinlikte, yerli ve yabancı mucitler projelerinin
yanı sıra inovasyon süreçleri anlatıldı.

Türkiye İnovasyon Haftası'nın ilk gününde açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet BÜYÜKEKŞİ; "Türkiye'nin rekabetçi kalarak büyümesi ve toplumsal refahı artırması için inovasyonun ana unsur ve Üç yıldan bu yana düzenledikleri Türkiye İnovasyon Haftası'nda sanayi ile akademiyi, yaratıcılıkla tutkuyu, tecrübeyle vizyonu bir araya getirdiklerini, ilk yıl 15 bin, ikinci yıl 27 bin kişinin katılımcı olduğunu söyleyen Büyükekşi, bu yıl hedeflerinin 30 bini kişiye aşmak olduğunu” belirtti. İstanbul'da 3 gün boyunca süren etkinliğe 2. Gününde Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU ve Ekonomi Bakanı Nihat ZEYBEKCİ, 3. Gününde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN iştirak ettiler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, Türkiye İnovasyon Haftası'nın kapanış gününde gerçekleştirdiği konuşmasında, organizasyondan dolayı bir hayli mutlu olduğunu belirterek; "Aslında toplumumuz yeni fikirler geliştirme konusunda oldukça başarılıdır. Bizim ‘Zihni Sinir Projeleri' diye karikatürize ettiğimiz şey, gelişmiş ülkelerde inovasyonun ilk basamağını oluşturan yeni fikirler üretimidir. Elbette her fikir ticarileştirilemez ama yine de yeni fikirleri desteklemek gerekiyor. Yüzlerce binlerce fikirden bir tanesi doğru değerlendirildiğinde ortaya sizi dünya çapında öne çıkaracak bir ürün çıkabilir” diyerek, organizasyona olan desteğini dile getirdi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM) Başkan Vekili ve Denizli İhracatçılar Birliği(DENİB) Başkanı Süleyman KOCASERT ise, İstanbul dönüşünde Denizli'de verdiği bir demeçte, "Muhteşem bir organizasyonun bir parçası olduğumuz için çok mutluyuz, neredeyse tüm birlik personeli ve yönetim kurulu ile İnovasyon Haftası'nda yer aldık” dedi. Türkiye'de inovasyon alanında farkındalık yaratmak adına benzer organizasyonların desteklenmesi gerektiğini dile getiren KOCASERT, "Bildiğiniz üzere Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda katma değeri yüksek ürünler yaratmaya ihtiyacı var. İnovasyon ise bu işin temelini oluşturmaktadır.” diyerek Türkiye İnovasyon Haftası'nın 2023 yılı 500 Milyar Dolar ihracat hedefi için de ne kadar önemli olduğunun vurgusunu da yaptı.

Tüm Türkiye'de gerçekleştirilen 17 tasarım yarışmasından seçilenödüllü tasarımlar da etkinlik alanında ziyaretçilerle buluştu.Ayrıca, ihracatta katma değerin arttırılması, yeni teknoloji ve üretimmetotlarının üretim süreçlerine kazandırılması, üniversite sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilen Ar-Ge Proje pazarı yarışmalarında yeralan ödüllü projeler de Türkiye İnovasyon Haftası boyunca katılımcılarınbeğenisine sunuldu.

İstanbul Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Türkiye Inovasyon Haftası'nda Denizli İhracatçılar Birliği, bir stand ile yer aldı.Tasarım yarışmaları salonunda DENİB'e ayrılan bölümde Eylül ayında finali gerçekleştirilen "Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması”nda ilk üçe giren yarışmacıların ürünleri sergilendi. Dereceye giren yarışmacıların da katıldığı etkinlikte, yarışmacılar ziyaretçilere kendilerini ve tasarımlarını tanıtma fırsatı buldular.

 

EK: Fotolar

 

 

 

İlgili Fotoğraflar