DENİB AKADEMİ, Yalın Üretim Sertifika Programı Tamamlandı...

Denizli İhracatçılar Birliği eğitim faaliyetlerini yürüten DENİB AKADEMİ bünyesinde Denizli ilinde bir ilk olarak T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından onaylı %70'i geri ödeme destekli olarak "Üretimde Maliyet Düşürme Teknikleri” "Yalın Üretim” "İleri Satış Teknikleri” ve "Markalaşma ve Marka Yönetimi” olmak üzere 4 ayrı konuda düzenlenen eğitim programlarından ikincisi "Yalın Üretim Sertifika Programı” 3-4-5-10-11-12 Mayıs 2016 tarihlerinde Dedeman Otel'de gerçekleştirildi.

T.C.Ekonomi Bakanlığı tarafından akredite olan İnotec Akademi ile yürütülen sertifika programında eğitimci Bülent YENİ tarafından "Yalın Düşünme Yeteneğini Kazanma” başlığı altında Kalite, Maliyet ve Teslimat Süresi Açısından Verimliliğin Önemi, Yalın Üretimin Tanımı ve Amacı, Yalın Üretimin Tarihçesi, Yalın Üretimde Kullanılan Tanımlar konularında; "Yalın Dönüşüm Stratejilerinin Oluşturulması” başlığı altında ise Yalın Dönüşüm Proje Altyapısının Oluşturulması, Yalın Üretim Ofisi, Yalın Üretim Organizasyonun Yapısı ve Oluşturulması konularında eğitim verildi.

Katılımcılar, "Değer Akış Haritalama Tekniği ile Mevcut Durum Analizi”başlığı altında Süreçlerin Tanımlanması ve Analizinde Kullanılan Teknikler, Değer Akış Analizi (VSM) ile Yalın Süreçlerin Planlanması konularında, "Yalın Dönüşüm İçin Teknikler” başlığı altında da Toyota Üretim Sistemi (TPS), Hat Dengeleme, KANBAN ile Çekme Sistemi, KAİZEN Hücresel Üretim, 5S, Görsel Fabrika, Poka Yoke, Görsel Kontrol, Toplam Üretken Bakım (TPM), Tekli Dakikalarda Kalıp Değiştirme (SMED) konularında eğitim gördüler.

"Yalın Üretim Sertifika Programı” ile verimliliği yüksek, karlı, sürekli olarak kendisini geliştiren, kaynaklarını optimum kullanan, sürdürülebilir başarılar elde eden, rekabet gücü yüksek kurumların oluşturulmasına katkıda bulunulması hedeflendi.

Sertifika programıyla firmaların israflarından arınmasında ve geleceklerine katma değer yaratan faaliyetlerini ön plana çıkararak yön vermesinde temel etken olan yalın üretim prensipleriyle düşünme ve uygulama tekniğinin aktarımının katılımcılara sağlanması ve uygulama faaliyetlerinde katılımcıların firmalarının mevcut düzenini inceleme fırsatı yakalaması ve tecrübelerin paylaşımıyla çözümlenmesi amaçlandı.

Eğitimde başarılı olan katılımcılara eğitimin son günü olan 12 Mayıs 2016 tarihinde DENİB Genel Sekreteri Uğur DAYIOĞLU tarafından sertifika ve plaketleri takdim edildi.

Bakanlık Destekli Eğitim Programları 14-15 Mayıs 2016 tarihlerinde "İleri Satış Teknikleri Eğitim Programı” ve 28-29 Mayıs 2016 tarihlerinde "Markalaşma ve Marka Yönetimi Eğitim Programı” ile devam edecek. Eğitimlerin her ikisi de DENİB Nihat Zeybekci Toplantı Salonu'nda yapılacak.

 

 



İlgili Fotoğraflar